Find de bedste tapas til takeaway

17 oktober 2022 admin

editorial

Tapas og pintxos er to populære spanske retter, der begge består af forskellige småretter. Begge typer af mad er meget populære i Spanien, og du kan finde tapas- og pintxosbarer overalt. I denne artikel fortæller vi alt, hvad du behøver at vide om tapas og pintxos.

Hvad er tapas?

Tapas er små retter, der serveres som forretter eller snacks. Tapas kan være varme eller kolde, og de kan være lavet med en række forskellige ingredienser. Typiske tapasretter er f.eks. patatas bravas (kartofler i en krydret tomatsauce), croquetas (stegte kugler af kød eller fisk) og ensalada de gambas (rejesalat).

Hvad er pintxos?

Pintxos minder om tapas, men serveres typisk oven på et stykke brød. Pintxos kan også være varme eller kolde, og de kan laves med en række forskellige ingredienser. Typiske pintxos-retter omfatter ting som tortilla de patatas (kartoffelomelet), jamon y queso (skinke og ost) og boquerones (ansjoser).

tapas

Sådan bestiller du tapas og pintxos

I Spanien er det almindeligt at gå ud og få et par drinks med venner og bestille et par tapas eller pintxos til deling. Når du er på en tapasbar, vil du normalt se alle retterne på udstilling. Du kan bare pege på dem, du vil have, og bartenderen vil lægge dem op for dig. Hvis du bestiller pintxos, skal du normalt spørge efter dem ved navn, da de ikke altid er udstillet.

Hvornår skal man spise tapas og pintxos?

Tapas og pintxos spiser man typisk om aftenen, selv om du kan finde nogle barer der betjener dem hele dagen lang.

Hvor kan jeg købe tapas i Aalborg?

Er du bosiddende i Aalborg, kan du bestille tapas hos Mumsshop, som tilbyder et stort udvalg af de lækreste tapas og pintxos. Server tapas til din fest, og gør sammenkomsten til en succes! Klik ind og læs mere på hjemmesiden mumsshop.dk