Hvor mange dyr har du styr på?

18 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi mennesker kan blive helt forfjamskede, når vi ser bare en hund i snor med hundetegn, som om det er noget helt særligt at se.

Det kan måske være det for en person, der bor inde i indre dyr, som der ikke kommer så meget ud, og for støjen fra bilerne overdøver fuglene – hvis der overhovedet er fugle i nærheden af, hvor vedkommende bor.

For andre mennesker handler deres hverdag og arbejdsdag måske om at tage sig af dyr, om man er landmand, eller man arbejder i en zoologisk have, så man bliver ikke lige så overrasket, som mange andre mennesker gør det.

Men det er jo egentlig vildt at tænke på, at vi begejstres så meget over at se dyr, men det er nok fordi, at når vi ser os omkring, så er mennesket langt fra det største dyr, men det er os, som der har lavet de største konstruktioner og sat et gigantisk aftryk på denne planet i nyere tid, at vi ikke altid anerkender dyrene på samme måde.

Dyr

Hvor mange dyr kan du lige remse op?

Selvfølgelig er det positivt, når vi kan blive glade for at se dyr, for det betyder også, at vi gerne vil gøre noget godt for dem, om det er naboens kat eller de dyr, der lever langt væk i regnskoven, som vi aldrig kommer til at møde selv.

Og der er jo flere dyr, end der er mennesker, hvilket vi også kan glemme til tider, så derfor kan man afprøve sig selv og se, hvor mange dyr man kan komme på.

Det kan være alt fra dyr i bestemte kategorier til dem, som man kan finde i Danmark.

Man kan gøre en konkurrence ud af det og forsøge med andre at se, hvem der kan komme på flest dyr, og så kan man lade runden gå på tur.