I hvilken højde skal sidehængte vinduer hænge?

26 oktober 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Når man ser på huse med sidehængte vinduer, så kan man se, at de som regel alle er sat i samme højde på hver etage, selvom det kan skifte fra gavl til længde på huset eller ejendommen, hvis området ændrer sig lidt i højde.

Men som regel sidder disse vinduer i samme højde, da det ellers ville se dumt ud, men der er som regel også andre årsager til højden på vinduerne, for det er mest i ældre huse, der har sat sig gennem mange år og er blevet skæve med tiden, at vinduerne ligeledes er blevet lidt skæve.

Så det ser ellers meget kalkuleret ud, når man har indsat disse vinduer, og den slags har man da også beregnet forud, hvordan man skulle gøre, så de kom til at sidde præcist og i pæne proportioner sammen med resten af boligen.

Men hvad ser man så på, når man ellers sætte disse vinduer op?

Sidehængte vinduer skal sidde godt i huset

Som sagt er vinduerne ikke sat tilfældigt i sine tid, og hvis man skal hen at udskifte vinduerne, så vælger de fleste at indsætte dem i samme hulrum som de gamle, da det er lettest.

Ellers er man ude i at mure de vinduesrammer til og skabe nogle nye, og det ser ikke altid lige pænt ud.

Det er lidt lettere at have med at gøre, når man indsætter vinduerne for første gang, og her ser man så på gulvniveauet i huset, når man sætter dem op, så de ikke ender for højt oppe eller for lavt.

Selvfølgelig kan man have loftsvinduer af denne type, men ellers ser man dem ikke være lave.

De skal sidde på en måde, så der kommer godt med lys ind og så både børn og voksne kan se ud af vinduerne uden at skulle strække kroppen for at gøre det.