morud-havecenter.dk

morud-havecenter.dk

Kviklån – lån uden at skulle stå skoleret overfor sin bank

Et lån findes i mange forskellige former. Der er de almindelig lån, som man oftest får via sin bank eller en kreditforening. Men gennem de seneste 10 – 15 år har vi også fået de såkaldte kviklån

Klassiske lån

Et lån betyder i sin oprindelig forstand en aftale mellem to parter. Den ene af disse to parter betegnes som lånetageren (inden for bank- og kreditverdenen debitor), og den anden part er långiveren (inden for bank- og kreditverdenen kreditor). Lånegiveren udlåner så et pengebeløb, og den anden part –  altså låntageren, påtager sig så en forpligtelse til at tilbagebetale lånet på et aftalt tidspunkt. Disse lån tilbydes ofte med en form for vederlag, som enten kan være i form af en rente og/eller oprettelsesgebyr. Disse vederlag betegnes også som kreditomkostninger.

Kviklån 

Gennem de seneste 10 – 15 år er det såkaldte kviklån også blevet ret populære. Denne form for lånetype er en samlet betegnelse for et mindre lån på omkring 100 – 7.000 kroner, og den største forskel på disse kviklån og de klassiske lån er blandt andet følgende.

– Låntager behøver ikke at stille noget sikkerhed.

– Lånebeløbet udbetales forholdvist hurtigt.

– Typisk udbydes denne lånetype af internetbanker eller af andre finansielle virksomheder.

Disse kviklån så man for første gang som mikrolån i udviklingslande, hvor de blandt andet har hjulpet mange mindre erhvervsdrivende med at udvikle deres forretninger. Derefter har disse mikrolån spredt sig til den vestlige verden.

Kviklån er en lånetype som blandt andet markedsføres under følgende navne og begreber.

– Kviklån

– Minilån

– Mikrolån

– Mikrokredit

– Lynlån

– Hurtiglån

– Mobillån

– SMSlån

– Ekspress lån

Da de fleste virksomheder, som tilbyder kviklån ikke stiller krav om, at låntageren skal stille sikkerhed, kan man som låntager derfor få lånebeløbet udbetalt forholdsvis hurtigt på sin konto.

Hele låneprocessen foregår anonymt og online, og derfor behøver man ikke stå skoleret overfor sin bank med denne type af lån.