morud-havecenter.dk

morud-havecenter.dk

Ludbehandling efter gulvafslibning

Når det kommer til valg af efterbehandling af trægulve, er ludbehandling et ret populært valg. Det giver nemlig et pænt gulv, som er godt, hvis du ønsker et lyst gulv som fremhæver de naturlige årer i træet. Ludbehandling er relevant når du f.eks. har fået en gulvafslibning fra Gulvkanonen.

Det er nemlig en af mange måder at efterbehandle sit gulv og er et typisk valg, hvis man gerne vil have et rustikt og naturligt look, hvilket passer ind i langt de fleste boliger, hvilket også er grunden til, at det er så populært i mange danske hjem.

Ludbehandling med hvid lud eller naturlud?

Dit valg af efterbehandling har ikke alene betydning for gulvenes stand og holdbarhed, men også for det visuelle udtryk. Når du behandler med hvid lud, får du et lyst gulv, der giver dit et lyst gulv, som viser træets oprindelige og naturlige struktur. Vælger du derimod naturlud, bliver gulvets naturlige træfarve bevaret, hvilket dermed også gør gulvet lidt mere ru, end hvis du behandlede med lak eller olie.

Når du behandler med lud, er det dog vigtigt at du vedligeholder det rigtigt. De skal nemlig jævnligt vaskes med sæbe opløst i vand, da lud i sig selv ikke beskytter dit gulv.

Der er også andre efterbehandlinger

Lud er som sådan ikke rigtig en efterbehandling i sig selv, enten skal du behandle med sæbe, eller behandle med noget andet efterfølgende. Det kunne f.eks. være lak eller olie.

Fordelene ved lak er, at du får et slidstærkt og naturligt udseende gulv, som også kan matche dit valg af lud, da der både findes lyse laktyper og naturlige laktyper, som påvirker træets udseende. Fordelen ved at lakkere efter din ludbehandling er, at du ikke behøver at vedligeholde særlig meget, og at det er nemt at gøre rent. Du kan dog også efterbehandle med olie, hvilket kræver lidt mere vedligeholdelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *